--- ---

Beursblik: S&P Equity Research verlaagt koersdoel BAM Groep

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

Koersdoel naar 4,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Ressearch heeft donderdag het koersdoel voor BAM Groep verlaagd van 5,20 naar 4,00 euro. Het advies bleef staan op Houden.

Analist Firdaus Ibrahim reageerde met de koersdoelverlaging op de woensdag door de Nederlandse bouwer afgegeven winstwaarschuwing. De bouwer neemt nog eens 55 miljoen euro verlies op de grote zeesluis in IJmuiden, een project waaraan het samen met VolkerWessels werkt en dat een waarde heeft van 500 miljoen euro.

Door de koersval van woensdag lijkt het aandeel nu zeer goedkoop gewaardeerd. Op basis van de verwachte winst voor 2018 handelt het fonds nu op de helft van zijn gemiddelde waardering in de afgelopen drie jaar, en bijna op de helft van de waarderingen van sectorgenoten.

Firdaus wees echter op de zwakke EBIT-winstmarge van de bouwer van 0,6 procent, ten opzichte van 2,0 procent voor sectorgenoten. Daarnaast is S&P nog steeds zeer op zijn hoede voor projectrisico's, die voor onaangename verrassingen kunnen zorgen, hoewel BAM woensdag benadrukte dat het projectspecifieke problemen zijn bij de IJmuidense zeesluis.

Het aandeel BAM verloor woensdag bijna 22 procent tot 3,65 euro.

 

Geef een reactie