--- ---

BAM was gewaarschuwd voor bouwfouten parkeergarage Eindhoven – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

Parkeergarage bezweek twee weken voor oplevering.

(ABM FN-Dow Jones) BAM was al twee maanden voor het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport gewaarschuwd voor mogelijke bouwfouten. Onderaannemers stelden tegenover actualiteitenprogramma EenVandaag al in maart hun zorgen over grote scheuren en het doorbuigen van de parkeerdekken aangekaart te hebben.

Volgens constructie-expert Jan Font Freide van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV had het gebouw direct moeten worden ontruimd. Het bureau bestudeerde op verzoek van EenVandaag de onderzoeksrapporten en foto’s gemaakt tijdens de bouw. Volgens Font Freide waren de scheuren en doorbuigingen duidelijke aanwijzingen dat het gebouw kon gaan bezwijken en hebben bouwvakkers al die tijd grote risico's gelopen.

De parkeergarage bezweek in de vroege avond van zaterdag 27 mei, twee weken voor de oplevering en een paar uur nadat er nog bouwvakkers aan het werk waren. 

Het aandeel BAM Groep sloot woensdag 21,5 procent lager op 3,65 euro, nadat de bouwer met een winstwaarschuwing kwam vanwege verliezen op het OpenIJ-project in IJmuiden. 

Geef een reactie