--- ---

Nieuwe systeem moet transacties goedkoper en veiliger maken.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische beurs is van plan het huidige handelssysteem te vervangen door een systeem dat zich baseert op de blockchain. Dit maakte Australian Securities Exchange donderdag bekend.

De ASX zal naar eigen zeggen als eerste beurs ter wereld kiezen voor blockchain voor de verwerking van orders. Het nieuwe systeem werd in twee jaar ontwikkeld en getest door de Amerikaanse startup Digital Asset Holdings. Door de stap van de Australische beurs moeten transacties veiliger en sneller worden verwerkt. Bovendien zullen de kosten voor transacties lager uitvallen, meent het beursbedrijf.

De Australische beurs is van plan om in maart meer informatie te geven over de integratie van het nieuwe blockchainsysteem.

Geef een reactie