--- ---

Platinum heeft interesse voor onderdelen Spreads van Unilever – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 06 december 2017

Investeringsfonds bereidt bod voor zegt Reuters.

(ABM FN-Dow Jones) Investeringsfonds Platinum Equity bereidt een bod voor op onderdelen van de margarine- en spreadsactiviteiten van Unilever. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen die bij de zaak betrokken zijn.

Het levensmiddelenconcern heeft volgende week een deadline gesteld voor biedingen op de onderdelen die in de etalage staan.

Volgens de bronnen van Reuters zou Platinum met name belangstelling hebben voor de te koop staande activiteiten in de volwassen markten, zoals Europa en de Verenigde Staten, waar de vraag terugloopt, maar de marges hoog blijven.

Het persbureau meldt verder dat de begeleidende banken 11 december als deadline hebben gesteld voor de biedingen, omdat het Brits-Nederlandse concern voor het einde van het jaar een deal wil sluiten.

Unilever en Platinum wilden aan Reuters geen commentaar geven.

Investeringsbedrijven Apollo en CVC Capital Partners werken volgens de bronnen aan een bod op de totale Spreads-divisie, aldus Reuters. De belangstelling van KKR zou tanende zijn, maar alle drie bedrijven weigerden commentaar.

Geef een reactie