--- ---

Hogere omzet American Eagle Outfitters levert geen winstgroei op

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 06 december 2017

Kledingretailer voorziet hogere winst in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) American Eagle Outfitters heeft in het derde kwartaal van 2017 op jaarbasis een hogere omzet gerealiseerd, maar boekte daarbij een lager resultaat. Dit maakte de Amerikaanse kledingretailer woensdag voorbeurs bekend.

"Het derde kwartaal zorgde voor een recordomzet, waarmee we nu elf kwartaal achtereen een vergelijkbare omzetgroei hebben gerealiseerd", zei CEO Jay Schottenstein in een toelichting.

De kwartaalomzet steeg in het op 28 oktober geëindigde kwartaal met 2 procent op jaarbasis van 940,6 miljoen naar 960,4 miljoen dollar. De vergelijkbare omzet nam met 3 procent toe, terwijl dit vorig jaar 2 procent was.

Als gevolg van eenmalige herstructureringslasten en gestegen kosten en afschrijvingen daalde het operationeel resultaat van 118,3 miljoen naar 110,9 miljoen dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 63,7 miljoen dollar tegen 75,8 miljoen dollar een jaar geleden. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,36 dollar tegen 0,41 dollar een jaar geleden.

Outlook

Voor het vierde kwartaal voorziet het retailconcern een vergelijkbare omzetgroei van circa 5 procent. De aangepaste winst per aandeel zal daarbij naar verwachting uitkomen op 0,42 tot 0,44 dollar, tegenover 0,39 dollar een jaar geleden.

Het aandeel American Eagle Outfitters noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 3,7 procent hoger.

Geef een reactie