--- ---

Overname onderdelen 21st Century Fox door Disney komt dichterbij – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 05 december 2017

Volgende week mogelijk aankondiging.

(ABM FN-Dow Jones) Een overname van de studio en televisie activiteiten van 21st Century Fox door Walt Disney wordt mogelijke volgende week aangekondigd. Dit meldde de Amerikaanse zakenzender CNBC dinsdag op basis van anonieme bronnen.  

Indien de deal doorgaat, bdan betekent dit dat Fox alleen nog zijn nieuws en sport activiteiten overhoudt. Fox zou volgens CNBC ook in gesprek zijn met Comcast, het moederbedrijf van CNBC, maar een overeenkomst met Disney zou meer kans maken.  

De overnamegesprekken betreffen onder andere National Geographic, Star, filmstudio's, verschillende regionale sportkanalen en de belangen in Sky en Hulu. De totale waarde van de activiteiten die van eigenaar kunnen wisselen, is meer dan 60 miljard dollar. 

Geef een reactie