--- ---

Ford mikt op groei in China

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 05 december 2017

Autofabrikant introduceert in komende jaren ruim 50 nieuwe modellen.

(ABM FN-Dow Jones) Ford Motor Company wil groeien in China en zal in de komende jaren ruim 50 nieuwe modellen introduceren die voor omzetgroei moeten zorgen in de grootste automarkt ter wereld. Dit maakte de Amerikaanse autofabrikant dinsdag bekend. 

De omzet in China moet volgens de plannen tegen 2025 met 50 procent zijn gegroeid ten opzichte van 2017.  

De focus van de Amerikaanse autofabrikant komt te liggen op de productie van sportieve terreinwagens, ook wel SUV's genoemd, en elektrische en zelfrijdende auto's. Er worden acht nieuwe SUV's en tenminste 15 elektrische modellen van Ford en Lincoln geïntroduceerd. 

Los hiervan zal de joint venture tussen Ford en de Chinese autofabrikant Zotye ook een aantal elektrische auto's gaan maken die beter betaalbaar zullen zijn. Deze modellen worden aangeboden onder een nieuw merk, maar toezichthouders moeten hiervoor nog toestemming verlenen.  

De Amerikanen willen ook meer auto's in China zelf gaan produceren dan nu het geval is. 

Geef een reactie