--- ---

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 05 december 2017

Koersdoel naar 76,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 80,00 naar 76,00 euro bij handhaving van het Houden advies. 

Sinds de overnamegesprekken tussen Nippon Paint en Axalta eind vorige week op niets uitliepen, staken volgens analist Wim Hoste weer geruchten de kop op over een mogelijke fusie tussen AkzoNobel en Axalta. Deze gesprekken ketsten eerder nog af. 

Volgens Hoste kunnen beide bedrijven vanuit strategisch oogpunt profiteren van een combinatie, gezien de blootstelling van Axalta aan de automotive industrie en Akzo's beperkte aanwezigheid in dit segment. Voor een overname zal AkzoNobel volgens Hoste evenwel diep in de buidel moeten tasten, als de geruchten van een bod van 44 dollar per aandeel kloppen.  

Het aandeel Axalta sloot maandag nog op 32,33 dollar. 

KBC Securities verlaagde het koersdoel van AkzoNobel in het licht van het uitgekeerde speciale dividend in contanten van 4 euro per aandeel. 

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag 1,3 procent hoger op 72,67 euro. 

Geef een reactie