--- ---

Thailand eist arrestatie oprichter Brunel – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 27 november 2017

Arrestatiebevel tegen Jan Brand uitgevaardigd.

(ABM FN-Dow Jones) Een rechtbank in Thailand heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Jan Brand, oprichter van Brunel International en tevens meerderheidsaandeelhouder in het detacheringsbedrijf is. Dit schreef Het Financieel Dagblad maandag.

Thailand wil Brand arresteren omdat hij niet zou zijn verschenen bij een rechtszaak over een vakantievilla. Het betreft geen internationaal arrestatiebevel, maar een Thais. Wanneer Brand afreist naar Thailand dan moet hij vrezen voor arrestatie.

Brand moest zich voor de Thaise rechter verantwoorden tegen de aanklacht dat hij leiding gaf aan een inbraak. Ook zou hij een eerder gerechtelijk vonnis hebben geschonden over het opheffen van een beslag op onroerend goed.

Het proces is onderdeel van een uit de hand gelopen conflict tussen Brand en landgenoot Ton Beekman. De affaire sleept al jaren en krijgt steeds grotere proporties, meldde het FD vorige week al. 

Het draait om een villa in het Thaise bungalowpark en golfresort Banyan, waarbij beiden betrokken zijn.

Voormalig Breevast-ceo en ex-Volker Wessels-bestuurder Beekman was vanaf maart 2009 vijftien maanden directeur van Banyan. Beekman bezit daar zelf ook een villa. Brand is de grootste geldschieter van het project waarin volgens Beekman 100 miljoen euro is geïnvesteerd, aldus de krant.

Brand was van 2010 tot 5 maart 2017 directeur van Banyan-eigenaar Blue Lotus en bezit 13,24 procent van de aandelen. 

Volgens de krant wilde  Brand geen commentaar op de kwestie geven. 

Geef een reactie