--- ---

Einde cijferseizoen betekent blik op macrodata

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 19 november 2017

Rustige week door Thanksgiving.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich gaan richten op de macro-economische agenda nu het cijferseizoen achter de rug is.

De week begint rustig, met op maandag uit Duitsland de producentenprijzen en de Amerikaanse leading indicators. Dinsdag is er een Amerikaans huizencijfer en woensdag wordt het dan een stuk drukker, vooral met Amerikaanse cijfers. Donderdag viert Amerika namelijk Thanksgiving, wat betekent dat de beurzen die dag de deuren gesloten houden en het een dag later Black Friday is, met Wall Street dat al na een halve handelsdag weer dichtgaat. Hierdoor zullen veel handelaren ook een lang weekend vrij nemen, waardoor de volumes aan het einde van de week relatief beperkt zullen zijn.

Op woensdag kunnen beleggers zich richten op Amerikaanse huizencijfers, duurzame goederen, het consumentenvertrouwen, de wekelijkse steunaanvragen en olievoorraden en 'last but not least' de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Algemeen wordt verwacht dat de Fed in december nog eens de rente zal verhogen.

Donderdag is op de beurzen zoals gezegd vermoedelijk een rustige dag, waarbij naast Wall Street ook de beurs van Tokio dicht is. Toch zijn er wel de nodige interessante cijfers. Zo zijn er voorlopige inkoopmanagersindexen voor Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel. Verder komt er ook een groeicijfer uit zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk waarop de markt zal letten.

Vrijdag volgen er inkoopmanagersindexen voor Japan en Amerika, is er een Duits vertrouwenscijfers en zal de markt zeker uitkijken naar de eerste verkoopcijfers op Black Friday.

Op de bedrijfsagenda staat nog een trading update van OCI op dinsdag, wanneer Arcadis ook een beleggersdag houdt. Woensdag komt er een update van HAL en verder zijn er nog een paar ex-dividendnoteringen.

Geef een reactie