Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zondag, 19 november 2017

Einde cijferseizoen betekent blik op macrodata

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich gaan richten op de macro-economische agenda nu het cijferseizoen achter de rug is.

De week begint rustig, met op maandag uit Duitsland de producentenprijzen en de Amerikaanse leading indicators. Dinsdag is er een Amerikaans huizencijfer en woensdag wordt het dan een stuk drukker, vooral met Amerikaanse cijfers. Donderdag viert Amerika namelijk Thanksgiving, wat betekent dat de beurzen die dag de deuren gesloten houden en het een dag later Black Friday is, met Wall Street dat al na een halve handelsdag weer dichtgaat. Hierdoor zullen veel handelaren ook een lang weekend vrij nemen, waardoor de volumes aan het einde van de week relatief beperkt zullen zijn.

Op woensdag kunnen beleggers zich richten op Amerikaanse huizencijfers, duurzame goederen, het consumentenvertrouwen, de wekelijkse steunaanvragen en olievoorraden en 'last but not least' de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Algemeen wordt verwacht dat de Fed in december nog eens de rente zal verhogen.

Donderdag is op de beurzen zoals gezegd vermoedelijk een rustige dag, waarbij naast Wall Street ook de beurs van Tokio dicht is. Toch zijn er wel de nodige interessante cijfers. Zo zijn er voorlopige inkoopmanagersindexen voor Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel. Verder komt er ook een groeicijfer uit zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk waarop de markt zal letten.

Vrijdag volgen er inkoopmanagersindexen voor Japan en Amerika, is er een Duits vertrouwenscijfers en zal de markt zeker uitkijken naar de eerste verkoopcijfers op Black Friday.

Op de bedrijfsagenda staat nog een trading update van OCI op dinsdag, wanneer Arcadis ook een beleggersdag houdt. Woensdag komt er een update van HAL en verder zijn er nog een paar ex-dividendnoteringen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

Regeringscrisis ItaliĆ« kan Europa raken – RTL Z NIEUWS

augustus 20, 2019

Dalende rente zet markten voor uitdaging | 20 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?