--- ---

Rode opening op Wall Street in verschiet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 15 november 2017

Olieprijs flink lager, dollar hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt een lagere opening tegemoet te gaan. Futures wijzen op een openingsverlies van meer dan 100 punten voor de Dow Jones.

Beleggers krijgen vanmiddag de kans te reageren op enkele richtinggevende macro-economische cijfers. Voorbeurs verschijnen er inflatiecijfers en de detailhandelsverkopen, later gevolgd door de Amerikaanse olievoorraden.

In aanloop naar de publicatie van het rapport over de olievoorraden, daalde de olieprijs al. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 55,06 dollar, terwijl januari-future Brent 1,2 procent lager bewoog op 61,48 dollar.

De inflatie is volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC van belang voor het rentedebat in Amerika. Dit zal mogelijk ook impact hebben op de euro, waarschuwde de econoom.

De euro/dollar noteerde op 1,1839. Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO wees er tegen ABM Financial News op dat het muntpaar al aan het uitbodemen was en nu richting de 1,20 kan bewegen.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs opende Target de boeken over het afgelopen kwartaal. Het Amerikaanse winkel- en e-commerce concern behaalde minder winst, maar kwam wel aan de bovenkant van zijn eigen verwachtingen uit. De winstverwachting voor heel 2017 werd opgeschroefd.

Nabeurs staat Cisco Systems op de rol met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.578,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 23.409,47 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.737,87 punten.

Geef een reactie