--- ---

Home Depot boekt hogere winst en omzet

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 14 november 2017

Doe-het-zelf-keten verhoogt outlook voor heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) The Home Depot heeft in het derde kwartaal van 2017 dankzij meer transacties meer omzet en winst geboekt en verhoogde de outlook voor heel 2017. Dit meldde de Amerikaanse doe-het-zelf-keten dinsdag voorbeurs.

Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een 10,8 procent hoger operationeel resultaat van 3,68 miljard dollar, tegen 3,32 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. 

De omzet steeg met 8,1 procent van 23,15 miljard naar 25,03 miljard dollar. De identieke omzet in vergelijkbare winkels nam met 7,9 procent toe.

De nettowinst steeg met 10,0 procent van 1,97 miljard naar 2,17 miljard dollar, waarbij de aangepaste winst per aandeel toenam van 1,60 naar 1,84 dollar.

"Hoewel dit kwartaal werd gemarkeerd door verschillende natuurrampen, waaronder meerdere orkanen, bosbranden aan de westkust en aardbevingen in Mexico, blijft de onderliggende aard van onze kernactiviteiten solide", zei CEO Craig Menear in een toelichting op de cijfers.

Het concern schat dat de directe aan de orkanen gerelateerde verkopen in het kwartaal voor een extra identieke omzetbijdrage van 282 miljoen dollar hebben gezorgd. Daar stonden 104 miljoen dollar aan extra kosten voor onder meer schadeherstel tegenover.

Outlook

Het bedrijf verhoogde dinsdag de winstverwachtingen voor het volledige boekjaar en rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van 7,36 dollar tegen een verwachting van 7,29 dollar bij de vorige kwartaalrapportage. De verwachting voor de identieke omzetgroei werd verhoogd van 5,5 naar 6,5 procent. 

Het aandeel The Home Depot noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager op 165,25 dollar.

Geef een reactie