--- ---

Henkel boekt hogere resultaten

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 14 november 2017

Duitse levensmiddelenconcern past outlook voor winst per aandeel aan.

(ABM FN-Dow Jones) Henkel heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet en een gestegen operationeel resultaat geboekt dan een jaar geleden en paste de outlook voor het hele jaar aan. Dit maakte het Duitse levensmiddelenconcern dinsdag voorbeurs bekend.

"Henkel rapporteert een sterk derde kwartaal. In een uitdagende omgeving hebben we omzet en resultaat verder verbeterd", zei CEO Hans Van Bylen in een toelichting op de cijfers. "We hebben een sterke autonome omzetgroei van 3 procent gerealiseerd en de totale omzet groeide met zo'n 5 procent."

Het bedrijf dat met merken als Persil, Fa en Schwarzkopf met Unilever concurreert, boekte in het afgelopen kwartaal een aangepast operationeel resultaat (EBIT) van 897 miljoen euro tegen 837 miljoen een jaar geleden. Alle segmenten droegen bij aan de resultaatsverbetering.

De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,42 naar 1,54 euro.

De omzet steeg van 4,78 miljard euro in het derde kwartaal van 2016 naar 4,98 miljard euro het afgelopen kwartaal. De omzetstijging deed zich voor in alle segmenten en nagenoeg alle regio's.

Outlook

Henkel stelde dinsdag de outlook voor het hele jaar bij. De levensmiddelengigant verwacht nog steeds een autonome omzetgroei te realiseren van 2 tot 4 procent en dat de EBIT-winstmarge zal stijgen ten opzichte van de winstmarge een jaar eerder en boven 17,0 procent zal uitkomen.

Het Duitse bedrijf verwacht nu dat de aangepaste winst per aandeel in 2017 tot circa 9 procent zal stijgen, waar dat eerder 7 tot 9 procent was.

Het aandeel Henkel sloot maandag 0,8 procent lager op 108,21 euro.

Geef een reactie