--- ---

Groei Duitse economie versnelt

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 14 november 2017

Groei van 0,8 procent in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Duitse economie lag het derde kwartaal van 2017 licht hoger dan in het kwartaal ervoor. Dit bleek dinsdag uit gedetailleerde groeicijfers over de periode van juli tot en met oktober van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek. 

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. Er werd door de markt gerekend op een groei van 0,6 procent, gelijk aan de groei in het tweede kwartaal.

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het derde kwartaal harder met 2,8 procent, na een groei van 2,3 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. 

Geef een reactie