--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 14 november 2017

Belastinghervormingen blijven markt parten spelen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte voorbeurs op dat de drie belangrijkste Amerikaanse benchmarks er vrijwel vlak bijliggen, terwijl handelaren nog steeds voorzichtigheid betrachten na de wereldwijde daling op de aandelenmarkten vorige week. "Het debat over belastinghervormingen loopt nog steeds en ook al lijkt het erop dat president Donald Trump niet precies krijgt wat hij wilde, zijn handelaren nog steeds een beetje optimistisch", aldus Madden.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag reeds bekend dat het sentiment in het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde staten in oktober licht is verbeterd. De index steeg van 103,0 in september naar 103,8 in oktober.

Later op de dag staan de Amerikaanse producentenprijzen in oktober geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 56,55 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 62,98 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1727. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1688 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1667 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een nettowinst van 2,2 miljard dollar, ofwel 1,84 dollar per aandeel, op een omzet van 25 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger.

Advance Auto Parts kan tevens rekenen op de aandacht van beleggers. Het concern heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 96 miljoen dollar geboekt, ofwel 1,30 dollar per aandeel, op een omzet van 2,18 miljard dollar per aandeel. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.584,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 23.439,70 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.757,60 punten. 

Geef een reactie