--- ---

Flow Traders vol vertrouwen over toekomst. Impact voor nu onduidelijk van nieuwe DNB eisen.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders krijgt te maken met zwaardere kapitaaleisen en gaat onderzoeken wat de impact hiervan is. Dit maakte de flitshandelaar dinsdagochtend bekend.

De Nederlandsche Bank heeft besloten de kapitaaleisen te wijzigen voor investeringsbedrijven die voor eigen rekening handelen. De toezichthouder doet dit onder druk van de European Banking Authority. De EBA is van mening dat DNB het begrip ‘plaatselijke onderneming’ te ruim interpreteert en gaat daarbij uit van een strikte uitleg en toepassing van de EU Capital Requirements Regulation (CRR).

Dit houdt in dat Flow Traders vanaf 31 maart 2018 aan de EU CRR moet voldoen.

De flitshandelaar onderzoekt nu wat de gevolgen zijn van deze nieuwe kapitaaleisen. De onderneming zei altijd al een conservatief financieringsbeleid te hebben nagestreefd en is daarom vol vertrouwen over de uitkomst van het onderzoek.

De nieuwe regels zullen ook betekenen dat het beloningsbeleid van het bedrijf vanaf 2020 zal worden gewijzigd. Flow Traders zal met de toezichthouder in gesprek treden over hoe het nieuwe beloningsbeleid eruit moet komen te zien.

Geef een reactie