--- ---

Britse toezichthouder akkoord met fusie Tesco en Booker

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 14 november 2017

Fusie verhoogt zelfs concurrentie volgens toezichthouder.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse mededingingsautoriteit heeft dinsdag akkoord gegeven voor de fusie tussen supermarktketen Tesco en groothandelaar Booker Group.

Volgens de Britse toezichthouder concurreren beide partijen in een groot deel van hun activiteiten niet direct met elkaar. De deal zou zelfs op sommige vlakken de concurrentie kunnen verhogen, zo concludeerde de mededingingsinstantie. 

Onder de fusieovereenkomst krijgt elke aandeelhouder van Booker 0,861 aandeel Tesco bovenop 42,60 pence in contanten. Daarmee wordt de groothandelaar, met een notering aan de Britse FTSE 250, gewaardeerd op een bedrag van 205,30 pence per aandeel, destijds goed voor 3,7 miljard pond. 

In een reactie liet Tesco dinsdag weten verheugd te zijn met de goedkeuring door de toezichthouder. De supermarktketen wil de fusie begin 2018 afronden.  

Geef een reactie