--- ---

Koopaanbeveling blijft van kracht op Ahold door Jefferies met koersdoel EUR 23.50.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize kampt met sceptische aandeelhouders, terwijl de top van de supermarktketen vertrouwen heeft en er operationeel goed wordt gepresteerd. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies dinsdag in een rapport.

Deze opmerkelijke situatie zal volgens analist James Grzinic uitmonden in of een herstel van het aandeel Ahold Delhaize, of in teleurstellende cijfers. De marktvorser rekent op een herstel, nadat hij het management van de grootgrutter de laatste dagen in Londen ontmoette.

Grzinic wees op de meevallende cijfers van Ahold Delhaize over het derde kwartaal en het nieuw aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro.

Het sentiment in Amerika wordt vooral bepaald door de toetreding van Amazon.com na de overname van Whole Foods. Maar hierdoor is er volgens de analist te weinig aandacht voor de zwakke broeders in de markt, waarvan Ahold Delhaize marktaandeel kan afsnoepen.

Jefferies heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel sloot maandag 1,0 procent lager op 16,89 euro.

Geef een reactie