--- ---

Consortium onder leiding van SoftBank kan tot 10 miljard dollar investeren.

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies heeft de weg vrijgemaakt voor een miljardeninvestering van een consortium onder leiding van SoftBank Group in de online bemiddelaar in taxiritten. Dit meldde Uber zondag.

De online bemiddelaar in taxiritten bevestigde zondag dat voormalig CEO Travis Kalanick en investeerder Benchmark, overeenstemming hebben bereikt over de controle over bestuurszetels, nadat de twee partijen wekenlang in een impasse verkeerden.

Volgens het akkoord wordt het bestuur uitgebreid met zes leden en wordt het stemrecht van voormalig CEO Kalanick door een reeks wijzigingen ingeperkt, meldden bronnen bekend met de situatie. Benchmark zei de rechtszaak tegen Kalanick te staken, terwijl de voormalig CEO van Uber bestuursleden laat meestemmen over toekomstige genomineerden voor de drie bestuurszetels waar hij toezicht over houdt.

SoftBank, dat een consortium van investeerders leidt, steeft naar een belang in Uber van minimaal 14 procent van circa 10 miljard dollar, waarvan SoftBank zelf minstens 1 miljard dollar bijdraagt.

De SoftBank-transactie waardeert Uber op 68 miljard dollar.

Geef een reactie