--- ---

Update: Qualcomm wijst bod Broadcom af

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 november 2017

Unanieme afwijzing.

(ABM FN) Qualcomm heeft het overnamebod van Broadcom afgewezen. Dit bleek maandag.

Het bestuur was unaniem in de afwijzing, die overigens niet als een verrassing kwam. Volgens bronnen van het persbureau Reuters zou het bestuur van Qualcomm zondag al het overnamebod hebben bekeken en als te laag hebben beoordeeld.

Maandag liet Qulacomm inderdaad weten dat het bod van Broadcom "een significante onderwaardering" is van de chipfabrikant. CEO Steve Mollenkopf meent dat Qualcomm zelfstandig de beste kansen heeft.

Broadcom is bereid 70,00 dollar per aandeel Qualcomm te betalen. Daarvan zal 60 dollar in contanten zijn en 10 dollar in aandelen. Daarmee bood Broadcom een premie van 28 procent ten opzichte van de slotkoers op 2 november.

Volgens CEO Hock Tan van Broadcom zal de combinatie evenwel goed zijn voor beide partijen en de bieder hoopt dan ook op een goed gesprek met de top van Qualcomm.

"We blijven van mening dat ons voorstel het meest aantrekkelijke en waarde verhogende beschikbare alternatief is voor aandeelhouders van Qualcomm en we zijn aangemoedigd door hun reactie", zo zei Tan.

Qualcomm tracht het van origine Nederlandse NXP over te nemen, een proces dat weinig soepel verloopt door bezwaren op het vlak van mededinging.

Het aandeel Qualcomm steeg maandag 2,2 procent naar 65,98 dollar.

Update: om reactie Broadcom en koers toe te voegen.

Geef een reactie