--- ---

Qualcomm wil bod Broadcom deze week afwijzen – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 november 2017

Bod reflecteert waarde van bedrijf onvoldoende.

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm treft voorbereidingen om het overnamebod van branchegenoot Broadcom deze week af te wijzen. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van bronnen. 

Volgens de bronnen van het persbureau zou het bestuur van Qualcomm zondag al het overnamebod hebben beoordeeld. Als gevolg zou het bestuur tot de conclusie zijn gekomen om het bod af te wijzen, op z'n vroegst op maandag. "Al heeft het bedrijf mogelijk enkele dagen langer nodig om een volledige verklaring op te stellen", aldus de bronnen. 

CEO Steven Mollenkopf van Qualcomm zou de afgelopen dagen met aandeelhouders gepraat hebben over het bod van 70,00 dollar per aandeel. Mollenkopf is van mening dat het bod de waarde van Qualcomm niet voldoende reflecteert, waarbij onzekerheden over een akkoord van toezichthouders niet is meegenomen, zo schreef Reuters.  

Gezamenlijk zijn de twee bedrijven goed voor een jaaromzet van circa 51 miljard dollar. De EBITDA ligt op ongeveer 23 miljard dollar, inclusief synergieen.

Geef een reactie