--- ---

Beursblik: S&P verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 november 2017

Analistenhuis ziet marges oplopen na sterk derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 23,00 naar 27,00 euro, met behoud van het Houden advies, na de meevallende cijfers van de staalreus over het derde kwartaal. Dit stelde het analistenhuis maandag in een rapport.

Na de cijfers rekent S&P nu op hogere marges en een hogere winst per aandeel in 2017 en 2018. 

Analist Aaron Ho blijft wel ongerust over de zwakke vraag en het gebrek aan structurele oplossing voor overtollige capaciteit op de mondiale staalmarkt. Met een verwacht rendement op eigen vermogen van 8 procent in 2017 en 2018, na een gemiddeld rendement van slechts 1 procent in de afgelopen vijf jaar, zijn risico's en rendement inmiddels goed in evenwicht, denkt Ho. 

Eerder maandag verhoogde ook Deutsche Bank het koersdoel op het aandeel op basis van hogere margeverwachtingen. 

Het aandeel ArcelorMittal noteerde maandag 2 procent lager op 24,64 euro in een rode AEX.

Geef een reactie