--- ---

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Eurocommercial Properties

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 november 2017

Koersdoel naar 42,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor Eurocommercial Properties verlaagd van 44,00 naar 42,00 euro, maar met een ongewijzigd koopadvies. 

Analisten van Berenberg spraken van goede resultaten van het vastgoedfonds in de eerste zes maanden van het lopende gebroken boekjaar. Vooral over de vergelijkbare huurgroei van 4,5 procent op jaarbasis bleken de marktvorsers te spreken. 

Verder merkte Berenberg op dat de modernisering van het Zweedse winkelcentrum Halmstad werd afgerond en dat de shoppingmall vermoedelijk goed zal blijven presteren. De analisten stelden verder vertrouwen te hebben in de strategie van Eurocommercial en is er "geen twijfel over mogelijk" dat winkelcentra in de portefeuille tegen een aantrekkelijke prijs verkocht kunnen worden, in het licht van de goede staat van de gebouwen en de hoge bezettingsgraad van de portefeuille. 

Toch verwachten de analisten ook dat de verkoopprijzen van winkelcentra in bepaalde mate zullen stabiliseren, waardoor Berenberg tot lagere ramingen en een lager koersdoel kwam. 

Vrijdag sloot het aandeel Eurocommercial Properties 1,6 procent hoger op 35,35 euro.   

Geef een reactie