--- ---

Intertrust verwelkomt strenger toezicht op trustsector

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 10 november 2017

CEO zegt steun toe.

(ABM FN-Dow Jones) Trustkantoor Intertrust is blij met het strenger toezicht op de sector. Dit liet de onderneming vrijdagavond weten, nadat eerder vandaag door de ministerraad werd ingestemd met een wetsvoorstel van de minister van Financiën om de regels voor de trustsector aan te scherpen.

"Het voorstel van de minister naar een verbetering van de kwaliteit van de trust sector in Nederland heeft onze volledige steun", aldus CEO David de Buck van Intertrust.

"Wij zouden graag zien dat de nieuwe Wet Toezicht Trustkantoren (WTT) een stap verder gaat ten aanzien van verplichtingen voor de rollen hoofd Compliance en hoofd Internal Audit, zoals het stellen van inhoudelijke eisen van opleiding en ervaring en toetsing van DNB op betrouwbaarheid en deskundigheid", voegde De Buck toe. Deze suggesties voor verdere aanscherping van de WTT deed Intertrust naar eigen zeggen ruim een jaar geleden.

Het aandeel Intertrust daalde vrijdag 3,7 procent.

Geef een reactie