--- ---

Omzetdruk Coca-Cola European Partners door lagere volumes

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 07 november 2017

Bottelaar houdt vertrouwen in besparingsdoelen.

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola European Partners heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, hoewel de omzet lager uitviel. Dit maakte de frisdrankbottelaar met een notering op het Amsterdamse Damrak dinsdag bekend.

De kwartaalomzet daalde 1,5 procent naar 2,96 miljard euro en de vergelijkbare omzet nam ook met 1,5 procent af. De volumes daalden op vergelijkbare basis met 3,5 procent.

Het operationeel resultaat van Coca-Cola European Partners steeg met 5,5 procent naar 427 miljoen euro en het vergelijkbare resultaat steeg 2,5 procent naar 470 miljoen euro. 

De winst na belastingen daalde met 7 procent tot 304 miljoen euro, ofwel 0,62 euro per aandeel, maar de vergelijkbare winst steeg 3,5 procent tot 333 miljoen euro of 0,68 euro per aandeel.

Er wordt over het kwartaal een dividend van 0,21 euro per aandeel uitgekeerd.

Outlook

Coca-Cola European Partners handhaafde de outlook voor heel 2017, die neerkomt op een lage enkelcijferige omzetgroei en een hoge enkelcijferige toename van het operationeel resultaat.

De bottelaar voorziet daarnaast voor heel 2017 een vergelijkbare winst per aandeel in de bandbreedte van 2,10 tot 2,13 euro per aandeel tegen de huidige valutaverhoudingen.

Ook verwacht de onderneming door synergieën nog steeds kostenbesparingen van 315 miljoen tot 340 miljoen euro te kunnen realiseren voor het midden van 2019, meldde het bedrijf.

"Onze laatste kwartaalresultaten waren in lijn met onze verwachtingen en we blijven goed op schema om onze geplande synergieën te realiseren", zei CEO Damian Gammell in een toelichting op de cijfers. "We blijven gefocust op het realiseren van winstgevende omzetgroei, uitbreiding van onze portefeuille en gaan door met investeren om van de groeimogelijkheden voor de lange termijn te profiteren", voegde de topman toe.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel dinsdag 1,1 procent lager op 34,08 euro. 

Geef een reactie