--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 07 november 2017

Dag eerder weer records geslecht.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat dinsdag vermoedelijk vlak openen. Rond lunchtijd noteerden de future voor de S&P 500 vrijwel onveranderd. 

"Na wederom een dag waarop de Amerikaanse aandelenmarkten nieuwe records neerzetten, wijzen de futures op een vlakke opening van Wall Street bij afwezigheid van richting uit Europa", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. 

Twee bestuursleden van de Federal Reserve zullen een toespraak houden, namelijk voorzitter Janet Yellen en bestuurder Randal Quarles. Volgens Oanda is de speech van Quarles waarschijnlijker interessanter. "Yellen vertrekt in februari en een renteverhoging in december is bijna geheel ingeprijsd, waardoor we weinig hebben aan haar toespraak, vooral gezien het aantal posities dat nog moet worden ingevuld bij het bestuur."

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1566. Rond de opening van de aandelenhandel in Europa was dit nog 1,1593. Olieprijzen vertoonden weinig beweging. De januari future voor West Texas Intermedia noteerde vrijwel vlak op 57,55 euro, nadat de prijs maandag nog procenten opliep in reactie op stijgende spanningen in het Midden-Oosten na een golf arrestaties in Saoedi-Arabië en een raketaanval van Jemenitische rebellen op de Saoedische hoofdstad.

Bedrijfsnieuws

TripAdvisor en Priceline Group daalden in de elektronische handel voorbeurs met respectievelijk 8,9 procent en 10,9 procent. Beide reisbedrijven maakten maandagavond kwartaalresultaten bekend waarin ze somber waren gestemd over het vierde kwartaal. 

Het aandeel Tesla stond voorbeurs onder druk, nadat persbureau Bloomberg per abuis meldde dat JCD Investments tientallen miljoenen aandelen zou verkopen. Het ging echter om nog geen 35.000 stukken. Het aandeel Tesla lijkt circa 0,7 procent lager te openen, hoewel het verlies voor de correctie door Bloomberg beduidend groter was. 

Na de slotbel vanavond zal Snap resultaten presenteren. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.591,13 punten, de Dow Jones index won 0,04 procent op 23.548,42 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent hoger op 6.786,44 punten.

Geef een reactie