Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zondag, 5 november 2017

Nog een drukke week voor de boeg

(ABM FN-Dow Jones) Het Damrak gaat de laatste drukke week met bedrijfscijfers in van onder meer ABN AMRO, Ahold Delhaize, ArcelorMittal, Boskalis, SBM Offshore, PostNL en Vopak, waarvan de laatste twee op maandag al de boeken open gooien.

Internationaal is het een stuk rustiger, met een Amerikaans cijferseizoen dat al duidelijk op zijn laatste benen loopt.

Maandag start de week verder met een serie inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. Vorige week bleek de Amerikaanse dienstensector stabiel tot zelfs wat harder gegroeid, terwijl ook de Britse en Chinese dienstensector een versnelling lieten zien.

Ook zal internationaal worden uitgekeken naar een beslissing van de Belgische rechter over het lot van de voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont en zijn handlangers die zich zondag bij de Brusselse politie hebben gemeld. Spanje wil hen vervolgen voor onder meer landverraad en opruiing.

Dinsdag volgt het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia en is er in eigen land een inflatiecijfer. Verder zal er aandacht zijn voor de Duitse industriële productie en detailhandelsverkopen in de eurozone.

De Europese economie blijft boven verwachting groeien, de werkloosheid blijft gestaag dalen en de inflatie trekt maar niet aan, concludeerde econoom Bert Colijn van ING. "Heerlijk voor consumenten, maar de ECB blijft ermee in haar maag zitten", aldus Colijn.

Op woensdag is er een Chinees exportcijfer, de Spaanse industriële productie en de wekelijkse olievoorraden in Amerika.

Donderdag is er weer nieuws uit China, ditmaal in de vorm van de prijsontwikkeling voor consumenten en producenten. Duitsland laat weten hoeveel het exporteert en in Amerika is er bijvoorbeeld aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen.

Op vrijdag wordt de week afgesloten met de industriële productie in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Ook kijkt de markt uit naar het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup