--- ---

Molson Coors boekt lagere winst op gedaalde omzet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 01 november 2017

Amerikaanse bierbrouwer herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Molson Coors heeft in het derde kwartaal van dit jaar een lagere omzet en een gedaalde winst gerealiseerd en herhaalde zijn outlook voor het hele jaar. Dit maakte de Amerikaanse bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend.

"We bouwen voort op onze strategische prioriteiten door het realiseren van groei in de wereldwijde merken, netto-omzet per hectoliter en de onderliggende EBITDA-marge", zei CEO Mark Hunter in een toelichting. 

De omzet daalde op jaarbasis met 2,1 procent naar 2,88 miljard dollar als gevolg van lagere volumes, die niet geheel konden worden gecompenseerd door betere prijzen, verkoopmix en gunstige wisselkoersverhoudingen.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten daalde met 12,1 procent naar 280,2 miljoen dollar vanwege een hogere belastingtarieven en hogere kosten en merkenamortisatie. De onderliggende nettowinst daalde met 3,5 procent. 

Outlook

Het bierconcern herhaalde zijn outlook, met de verwachting van een onderliggende vrije kasstroom van circa 1,2 miljard dollar, transactiegerelateerde belastingvoordelen van meer dan 400 miljoen dollar en meer dan 175 miljoen dollar aan kostenbesparingen. 

Voor 2017 en de middellange termijn worden margeverbeteringen van 30 tot 60 basispunten voorzien, zei CEO Hunter.

In de elektronische handel nabeurs noteerde het aandeel dinsdag nagenoeg vlak op 80,85 dollar.

Geef een reactie