--- ---

ABU ziet opnieuw flinke groei uitzenduren

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 31 oktober 2017

Ook omzet duidelijk gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 37 tot en met 40 van dit jaar flink toegenomen, evenals de omzet. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 10 van dit jaar namen de uitzenduren met 6 procent toe en steeg de omzet met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De groei vond vooral plaats in de industriële sector, waar het aantal uren met 12 procent steeg en de omzet met 15 procent toenam. De technische sector telde 7 procent meer uitzenduren en de omzet steeg met 8 procent. In de administratieve sector was er een daling van 4 procent in het aantal uren en een afname van 5 procent in de omzet.

Omdat deze periode net zoveel werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Geef een reactie