fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 30 oktober 2017

Binck zet weer stap om minder afhankelijk te worden van transacties

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank heeft zich met een verlaging van de tarieven voor de eigen Turbo minder afhankelijk gemaakt van de transactievolumes. Dit zei directeur Jeroen Sonsma van Binck Nederland maandag tegen ABM Financial News.

Binck kondigde aan dat de transactiekosten voor de eigen turbo zijn verlaagd naar nul euro. Dat betekent dat de inkomsten voortaan vooral komen uit de financieringsrente die intrinsiek in het product zit.

"We willen hiermee het gebruik van de Binck Turbo verdere stimuleren onder bestaande, nieuwe en terugkerende klanten. Hiermee verwachten wij hogere rente-inkomsten uit dit instrument, waardoor wij minder afhankelijk zijn van transacties", lichtte Sonsma de stap toe.

In 2016 leverde de Binck Turbo een bijdrage op van circa 2,5 miljoen euro, hetgeen al 0,4 miljoen euro meer was dan in 2015. Deze groei zette ook in 2017 door. In de eerste zes maanden groeiden de inkomsten uit de Turbo met maar liefst 230 procent.

Door deze onstuimige groei kan Binck de kosten van de tariefverlaging grosso modo dekken, terwijl de verlaging er voor zal zorgen dat het interne marktaandeel van de Binck Turbo stijgt en het vermoedelijk ook nieuwe klanten zal aantrekken. Zo moet de tariefverlaging niet alleen zorgen voor stabielere inkomsten, maar uiteindelijk ook voor hogere inkomsten, aldus Sonsma.

Momenteel schommelt het onder de eigen turbo's uitstaande bedrag bij Binck tussen de 250 miljoen en 300 miljoen euro.

De tariefverlaging werd mogelijk doordat Binck nieuwe afspraken maakte met partner UBS, die ook gebaat is bij een grotere marktpositie van de Binck Turbo.

Hoewel de kostenverlaging van de turbo natuurlijk niet los kan worden gezien van de prijzenslag onder brokers, benadrukt Sonsma dat de keuze om dit te doen toch vooral "strategisch gedreven" is, en niet zo zeer als een reactie op de concurrentie.

Binck wil transparant zijn in zijn verdienmodellen en de actie van vandaag is daar een voorbeeld van, net als recent de inkomsten die het boekt door stukken uit te lenen voortaan te delen met de klant.

"We zijn stabiel, veilig en transparant", aldus Sonsma tegen ABM Financial News.

Het aandeel BinckBank steeg maandag een half procent naar 4,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud