--- ---

Innovatiemanager Hanneke Faber verlaat Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 27 oktober 2017

Opvolger krijgt nieuwe rol als chief digital officer.

(ABM FN-Dow Jones) Chief e-commerce en innovation officer Hanneke Faber vertrekt eind december bij Ahold Delhaize. Dat maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern vrijdag nabeurs bekend.

Het bedrijf is de zoektocht naar een opvolger begonnen, die overigens een iets andere rol krijgt. De nieuwe chief digital officer wordt verantwoordelijk voor digitale transformatie en innovatie, waaronder analyse en verpersoonlijking van klantendata vallen.

Topman Huub Vermeulen van Bol.com gaat vanaf 1 januari direct rapporteren aan operationeel directeur Wouter Kolk van Ahold Delhaize. Hierdoor zou Ahold Delhaize gemakkelijker kunnen inspringen op het succes van zowel de overgenomen webshop als het eigen platform ah.nl. 

Kort voor het sluiten van de beurs koerste het aandeel Ahold Delhaize vrijdag 1,0 procent hoger op 16,20 euro.  

Geef een reactie