--- ---

Update: Japan naar stembus

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 22 oktober 2017

Abe kan volgens exit poll rekenen op 253 tot 300 zetels.

(ABM FN-Dow Jones) In Japan heeft zittend premier Shinzo Abe naar verwachting de vervroegde verkiezingen gewonnen. Kort na het sluiten van de stembus om 13:00 Nederlandse tijd, bleek uit een exit poll van NHK dat Abe met zijn Liberaal-Democratische Partij (LDP) op 253 tot 300 zetels kan rekenen. 

Abe heeft met zijn coalitie al een zogeheten 'super meerderheid' in het Japanse Lagerhuis, dat 465 zetels heeft. Nu Abe opnieuw het vertrouwen van de kiezer lijkt te krijgen, kan hij plannen voor een verdere BTW verhoging, van 8 naar 10 procent in 2019, doorzetten. Verder wil Abe het pacifisme uit de grondwet halen, zodat Japan weer officieel een leger kan inzetten. 

De opkomst is waarschijnlijk beïnvloed door tyfoon Lan die voor extreem veel regen zorgt. De officiële uitslag volgt maandagochtend vroeg.

Update: om exit poll te vermelden en berichten te actualiseren.

Geef een reactie