--- ---

Wisselkoersen stuwen resultaten Manpower

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 20 oktober 2017

Omzet en winst hoger.

(ABM FN-Dow Jones) ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal van 2017 hogere resultaten behaald, waarbij wisselkoersschommelingen een flinke impact hadden. Dit maakte het Amerikaanse uitzendbedrijf vrijdagmiddag bekend.

De omzet steeg met 7,4 procent tot 5,5 miljard dollar. Tegen constante wisselkoersen namen de inkomsten met 4,3 procent toe. 

Het bedrijfsresultaat steeg met krap 8 procent naar 227,9 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 137,7 miljoen dollar, een stijging van 26,6 procent. Tegen constante wisselkoersen steeg het bedrijfsresultaat met 4,4 procent en de nettowinst met 3,5 procent. 

De winst per aandeel kwam uit op 2,04 dollar, tegenover 1,87 dollar in dezelfde periode van 2016.

Outlook

CEO Jonas Prising zei dat zijn bedrijf goed gepositioneerd is om het jaar sterk af te sluiten. ManPower verwacht voor het vierde kwartaal een nettowinst per aandeel van 2,01 tot 2,09 dollar. Hier zullen gunstige valutaschommelingen 12 dollarcent aan bijdragen. 

Het aandeel ManpowerGroup noteerde voordat Wall Street opengaat fractioneel in het groen. 

Geef een reactie