--- ---

Schlumberger boekt hogere winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 20 oktober 2017

Omzet tevens gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de rapportage van de resultaten over het derde kwartaal van de dienstverlener voor de olie-industrie.

"Onze kwartaalomzet steeg op kwartaalbasis 6 procent, terwijl de operationeel resultaat voor belastingen met 11 procent toenam, resulterend in een aangepaste winst per aandeel van 0,42 dollar, een stijging met 20 procent tegenover het tweede kwartaal", zei CEO Paal Kibsgaard.

Schlumberger boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 545 miljoen dollar, in vergelijking tot 176 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Exclusief eenmalige lasten resteerde een resultaat van 581 miljoen dollar, tegenover 353 miljoen dollar vorig jaar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,42 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 7,0 miljard dollar in het derde kwartaal van 2016 naar 7,9 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger op 64,50 euro.

Geef een reactie