--- ---

Nucor bevestigt winstdaling

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 oktober 2017

Omzet omhoog op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft in het derde kwartaal van 2017 zoals het bedrijf eerder al heeft aangegeven minder winst geboekt. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf donderdagmiddag bekend. 

De nettowinst bedroeg 0,83 per aandeel. In het derde kwartaal van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,84 dollar. Halverwege september maakte Nucor reeds bekend te rekenen op minder winst en gaf toen een bandbreedte af van 0,75 tot 0,80 dollar voor de winst per aandeel. In het tweede kwartaal lag de winst per aandeel nog op 1,00 dollar en eerder dacht het staalbedrijf nog dit niveau vast te kunnen houden. 

De omzet was 5,17 miljard dollar. Dit was 21 procent meer dan de 4,29 miljard dollar van een jaar terug, maar stabiel ten opzichte van de omzet in het tweede kwartaal. 

De gemiddelde verkoopprijs per ton staal steeg met 7 procent op jaarbasis en lag 2 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal. 

Outlook

Wat betreft de laatste drie maanden van het jaar verwacht Nucor dat de winstgevendheid gelijk of licht lager zal zijn ten opzichte van het derde kwartaal van 2017. De staalonderneming sprak van bemoedigende factoren voor de toekomst, zoals in het algemeen verbeterende marktomstandigheden in de sectoren waar staal aan wordt verkocht. 

Geef een reactie