--- ---

Beursblik: derde kwartaal Sligro zwakker dan gedacht

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 oktober 2017

Momentum Foodservice aanzienlijk vertraagd volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) Het derde kwartaal was voor Sligro Food Group zwakker dan gedacht. Dit concludeerde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een reactie op de trading update van het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel.

De totale omzet van 731 miljoen euro lag onder de 761 miljoen euro waar de marktvorser op rekende. Volgens Vandenberghe viel vooral tegenvallende omzetgroei bij Foodservice op. Bij de groothandelstak steeg de autonome omzet met 0,4 procent in het derde kwartaal en dat was ruim onder de 5,2 procent die de KBC Securities analist voorzag. 

"De groei vertraagde door een zwakke zomer", aldus Vandenberghe. Daarmee is het momentum bij Foodservice aardig verzwakt sinds een solide eerste jaarhelft.

"Na de zwakkere resultaten en gezien het feit dat we de eenmalige kosten mogelijk hebben onderschat, zullen we onze winstverwachtingen neerwaarts bijstellen", zei de analist, die eerder rekende op een nettowinst van 82 miljoen euro in 2017. Sligro gaf zelf donderdag aan dat de nettowinst uit moet komen rond het niveau in 2016 van 73 miljoen euro.

Vandenberghe voorziet een negatieve koersreactie, ook omdat er geen nieuwe details kwamen over de alternatieve strategie voor de retailactiviteiten. KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Sligro en een koersdoel van 36,00 euro.

Het aandeel Sligro Food Group daalde donderdag kort na opening ruim 2 procent tot 40,24 euro.

Geef een reactie