--- ---

Beursblik: derde kwartaal Sligro gedrukt door slecht weer

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 oktober 2017

Outlook vooral teleurstelling in trading update volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De derde kwartaalcijfers van Sligro Food Group en specifiek bij Foodservice waren zwakker dan gedacht vanwege de impact van tegenvallend zomerweer en een lagere melkpoeder export naar Azië. Dit concludeerde NIBC in een reactie op de omzetcijfers.

De autonome groei van 0,4 procent bij de groothandelstak bleek een vertraging na de groei van 3,8 procent in het eerste kwartaal en 5,2 procent in het tweede kwartaal, aldus analist John David Roeg. Hij wees evenwel op de moeilijke vergelijkingsbasis in het derde kwartaal van 2017, omdat die groei een jaar eerder nog op ruim 5 procent lag. Bovendien ziet Sligro in de afzetmarkten van Foodservice al weer herstel, wees Roeg.

Teleurstellender vond de analist de outlook van Sligro. Het Veghelse concern voorziet een vlakke winstontwikkeling in 2017 door hogere kosten van de opstart in België en acquisitiekosten door de overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken.

Onlangs verhoogde NIBC het advies naar Kopen en het koersdoel naar 44,00 euro. "Met de trading update van vandaag en het nieuws van de hogere acquisitiekosten gerelateerd aan de Heineken deal, moeten we onze taxaties voor 2017 bijstellen", zei Roeg. Op lange termijn blijft NIBC evenwel positief over Sligro vanwege de Heineken deal en het mogelijke opwaartse potentieel door een strategisch alternatief voor de EMTÉ-winkels.

Het aandeel Sligro Food Group daalde donderdagochtend 2,4 procent op 40,18 euro.

Geef een reactie