Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zondag, 15 oktober 2017 13:49

Cijferseizoen komt op stoom

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kan uitzien naar het loskomen van meer bedrijfscijfers, nadat afgelopen week maaltijdbezorger Taeaway.com en magistrale bereider Fagron het spits afbeten.

Op maandag en dinsdag zijn de agenda's nog leeg, maar woensdag is het de beurs aan ASML en AkzoNobel. Donderdag volgen Unilever, Philips Lighting, Sligro Food Group en KAS Bank met de resultaten over het derde kwartaal. Vrijdag is het nog de beurt aan TomTom en Wereldhave.

De cijfers van Takeaway.com en Fagron werden afgelopen week gemengd ontvangen. Afgelopen kwartaal verwerkte Takeaway 17,0 miljoen orders, een groei van 40 procent op jaarbasis, waarmee de ordergroei dit jaar tot nog toe 42 procent bedroeg. Goldman Sachs verhoogde het advies op Takeaway.com van Neutraal naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 41,40 naar 46,00 euro. ABN AMRO verhoogde het koersdoel voor Takeaway.com ook, van 45,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit leverde het aandeel een weekwinst van 11 procent op.

Fagron was in de Smallcap index juist de sterkste daler en moest meer dan zeven procent inleveren. Het bedrijf wist in het derde kwartaal, zoals analisten ook voorzagen, meer omzet te behalen, hoewel de stijging minder sterk was dan voorzien. De omzet van Fagron steeg met 0,2 procent naar 103,6 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op 106,1 miljoen euro. Analist Matthias Maenhaut van ING greep de cijfers aan om zijn advies voor Fagron te verlagen van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bij te stellen met 0,50 euro naar 14,00 euro. Volgens Maenhaut heeft het aandeel Fagron het dit jaar goed gedaan en bij gebrek aan aanjagers koos de analist ervoor om winst te nemen.

Hoewel het cijferseizoen in Amsterdam voorzichtig op gang komt, schakelt Amerika deze week al een versnelling hoger met onder meer cijfers van Goldman Sachs en Morgan Stanley op dinsdag, eBay op woensdag en General Electric, Procter & Gamble en Manpower op vrijdag. Ook aandeelhouders van Unilever en Randstad zullen de cijfers van deze laatste twee nauwlettend in de gaten houden.

Macro-economisch belooft het ook een drukke week te worden. De week start maandagochtend vroeg met inflatiecijfers uit China, een dag later gevolgd door dezelfde cijfers in het Verenigd Koninkrijk en de eurozone. Dinsdag staat ook de Duitse ZEW index op de rol en bijvoorbeeld de industriele productie in de Verenigde Staten.

Halverwege de week is er aandacht voor het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve en donderdag zijn er Britse detailhandelsverkopen en de wekelijkse steunaanvragen en de leidende indicatoren in Amerika.

De week wordt vrijdag afgesloten met een serie macrocijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die onder meer een beeld zullen geven van de gemoedstoestand van de Nederlandse consument.

Ook zal er de maandag aandacht zijn voor de uitslag van de verkiezingen in Oostenrijk op zondag, waar de piepjonge conservatief Sebastian Kurz van de ÖVP vermoedelijk hoge ogen zal gooien. De kans lijkt groot dat Kurz er voor zal kiezen om samen met het rechtse FPÖ te gaan regeren.

Nog een stukje oostelijker zijn de ogen deze week gericht op China, waar het vijfjaarlijkse Nationaal Congres zal plaatsvinden. Hier wordt bepaald welke koers China de komende jaren zal varen. Belangrijk is dat ditmaal een flink aantal leden van het Centraal Comite zal worden vervangen. Economen van Unicredit twijfelen er niet aan dat China ook de komende vijf jaar weer onder leiding van Xi Jinping zal staan. En door de vervanging van een flink aantal comite-leden zal Jinping zijn positie volgens de Italiaanse bank zelfs versterken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?