--- ---

Bank of America boekt hogere omzet en winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 13 oktober 2017

Tweede bank van de VS profiteert van hogere rentetarieven.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft in het derde kwartaal een hogere omzet en nettowinst geboekt. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de op één na grootste Amerikaanse bank.

CEO Brian Moynihan sprak van sterke resultaten, waarbij de omzet van de vier divisies gemiddeld vier procent steeg, ondanks een uitdagend handelsklimaat. "We hebben voor het elfde opeenvolgende kwartaal op jaarbasis een positieve operationele leverage gerealiseerd", benadrukte Moynihan.

Bank of America boekte in het derde kwartaal een 13 procent hogere nettowinst van 5,6 miljard dollar, in vergelijking tot 5,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,48 dollar, een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten rekenden op 0,45 dollar per aandeel

De omzet van de Amerikaanse steeg van 21,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2016 naar 21,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 22,0 miljard dollar.

De netto rentebaten stegen het afgelopen kwartaal met 960 miljoen dollar, ofwel 9 procent, tot 11,2 miljard dollar. De stijging is het resultaat van de hogere rentetarieven, evenals de groei van leningen en deposito's.

Het aandeel Bank of America noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent hoger op 25,45 dollar.

Geef een reactie