--- ---

Wereldwijde olievoorraden omhoog volgens IEA

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 oktober 2017

Amerikanen blijven gestaag olie oppompen.

(ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde olievoorraden zijn in september gestegen, doordat in Amerika de productie bleef groeien. Dit bleek donderdag uit resultaten van het Internationale Energieagentschap. 

De IEA zei dat de mondiale olievoorraden in september met 90.000 vaten zijn gestegen ten opzichte van augustus, tot 97,5 miljoen vaten. Dit was 620.000 vaten meer dan in dezelfde maand van 2016. 

Volgens de organisatie werd de stijging met name veroorzaakt door de olieproductie in Amerika. De productie van het oliekartel OPEC steeg in september slechts licht, met 10.000 vaten per dag, tot 32,7 miljoen. Dit laat zien dat de pogingen van het kartel om de productie aan banden te leggen effect sorteren. Een jaar eerder lag de productie van OPEC nog 400.000 vaten per dag hoger. 

Geef een reactie