--- ---

Blokker verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 oktober 2017

Verkoop betreft ook winkels van Bart Smit en Toys XL.

(ABM FN-Dow Jones) Blokker Holding heeft speelgoedketen Intertoys verkocht aan investeringsmaatschappij Alteri Investors. Dit maakte het niet beursgenoteerde familiebedrijf donderdagochtend bekend, zonder financiële details te verstrekken.

Alteri neemt de circa vijfhonderd speelgoedwinkels van Intertoys, Bart Smit en Toys XL in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland van Blokker Holding over. Blokker en Alteri verwachten de transactie voor eind november 2017 af te ronden, maar deze is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en in afwachting van het advies van de ondernemingsraad. 

De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker werd aangekondigd.  Het bedrijf maakte toen bekend zich volledig te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België en de overige winkelbedrijven Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar te gaan verkopen. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie, meldde Blokker toen.

Geef een reactie