--- ---

Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel DSM

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 oktober 2017

Koersdoel naar 82,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft donderdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 75,00 naar 82,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Het aandeel werd ook toegevoegd aan de favorietenlijst van de bank. 

De analisten zijn van mening dat DSM een overnameprooi kan worden, aangezien de onderneming na de verkoop van zijn belang van 35 procent in Patheon voor 1,5 miljard euro, zo goed als schuldenvrij wordt. 

De financiële ruimte die DSM heeft verkregen met de verkoop van het belang, zou het bedrijf volgens ABN AMRO dan ook het beste kunnen aanwenden om overnames te plegen en eigen aandelen terug te kopen. Hiermee kan DSM eigen baas blijven. Volgens de analisten zou DSM in 2018 theoretisch over 3,1 miljard euro kunnen beschikken. 

Wat betreft de operationele prestaties zijn de verwachtingen van ABN AMRO grotendeels ongewijzigd gebleven, al hebben de analisten hun ramingen voor de winst per aandeel voor de jaren 2017, 2018 en 2019 verlaagd met respectievelijk 4, 6 en 7 procent. De analisten merkten op dat het aandeel nog steeds goedkoop is in vergelijking met sectorgenoten. 

Op een groene beurs steeg het aandeel DSM donderdag 0,9 procent tot 70,90 euro. 

Geef een reactie