--- ---

Onderzoek volgt op opschorting productie defibrillatoren.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse advocatenkantoor Goldberg Law onderzoekt claims van aandeelhouders van Philips nadat het van origine Eindhovense bedrijf woensdag bekendmaakte dat twee fabrieken op last van de Food and Drug Administration onder verscherpt toezicht zijn komen te staan. Dit maakte Goldberg Law woensdagavond bekend.

Door het verscherpte toezicht wordt de productie van defibrillatoren in de twee fabrieken tijdelijk stilgelegd. Philips verwacht een impact op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 20 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017 en van nog eens circa 60 miljoen euro in 2018. Er zullen geen gevolgen zijn voor het aangepaste EBITA resultaat in 2017 en 2018.

Goldberg Law onderzoekt of Philips of bestuurders van de onderneming federale veiligheidswetten hebben overtreden.

Het aandeel Philips sloot woensdag 1,2 procent lager op 34,68 euro.

Geef een reactie