--- ---

De waarde van het wereldwijd verhandelde ETF-volume daalde van 1.522 miljard euro in augustus tot 1.344 miljard euro in september. Lage volatiliteit de oorzaak.

(ABM FN-Dow Jones) De waarde van het wereldwijd verhandelde volume in indextrackers en andere Exchange Traded Funds (ETFs) was in september iets lager dan in augustus, maar hoger dan het dieptepunt van juli. Dat blijkt uit de maandelijkse marktdata die woensdag werden gepubliceerd door Flow Traders.

De volatiliteit daalde ook, met een gemiddelde VIX-index van 10,44, tegen 11,95 in augustus. De index schommelde in september tussen 9,51 en 12,23. In augustus bewoog de volatiliteit tussen 9,52 en 17,28.

Lage volatiliteit op de financiële markten is ongunstig voor de omzet van het in ETF's gespecialiseerde handelshuis Flow Traders, omdat het leidt tot minder handel en vaak ook tot lagere marges. Flow Traders verdient zijn geld met de marge die wordt gemaakt op de handel in ETFs.

De waarde van het wereldwijd verhandelde ETF-volume daalde van 1.522 miljard euro in augustus tot 1.344 miljard euro in september. Dat was het op één na laagste niveau van het jaar, na het dieptepunt van 1.287 miljard euro in augustus.

De omzetdaling vond vooral plaats in de Verenigde Staten, waar de omzet daalde van 1.310 miljard naar 1.137 miljard euro. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet van 62 miljard tot 65 miljard euro.

Het wereldwijde beheerde vermogen in ETFs steeg van 3.613 miljard naar 3.718 miljard euro, vooral door sterke groei in de Verenigde Staten.

Het aandeel Flow Traders sloot woensdag 0,5 procent lager op 21,34 euro. Sinds maart is het aandeel ongeveer een derde in waarde gedaald na tegenvallende omzetcijfers in de afgelopen kwartalen.

Geef een reactie