--- ---

Beursblik: Goldman Sachs zet Takeaway.com op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 oktober 2017

Koersdoel naar 46,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies op Takeaway.com verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 41,40 naar 46,00 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank waren vooral te spreken over de ontwikkelingen van de maaltijdbezorger in Nederland. Deze activiteiten waarderen de marktvorsers inmiddels op 1,2 miljard euro, waar dit voorheen 0,9 miljard euro was. "We denken dat de markt de waardering niet helemaal goed inschat", aldus de analisten. Naast dat het een erg winstgevende markt is, is er ook nog altijd significante groei haalbaar, denken zij, hetgeen ook terug te zien was in de recente cijfers van de maaltijdbezorger over het recent afgeronde derde kwartaal.

Daarmee wordt de rest van Takeaway gewaardeerd op ongeveer 400 miljoen euro, ofwel 3,2 maal de verwachte omzet in 2018. Hoewel deze activiteiten wellicht verlieslatend zijn, "kunnen ze van hoge waarde zijn voor eventuele kopers", benadrukten de analisten. Waarderingen ziet Goldman Sachs tussen de 9 en 12 keer de omzet.

Goldman Sachs had al koopadviezen uitstaan op concurrenten Delivery Hero en Just Eat. Ook voor deze twee maaltijdbezorgers verhoogde de zakenbank de koersdoelen, waarbij Just Eat de favoriet van de analisten is. Dit bedrijf heeft volgens Goldman Sachs leidende posities in alle markten waarin het actief is, terwijl het aandeel aantrekkelijker gewaardeerd is dan de concurrenten.

Het aandeel Takeaway.com handelde woensdag 4,1 procent hoger op 39,88 euro.

Geef een reactie