--- ---

Beursblik: ABN AMRO trekt koersdoel Takeaway.com op

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 oktober 2017

Koersdoel naar 47,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 45,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling, nadat de maaltijdbezorger een dag eerder met een update over het derde kwartaal kwam.

"Het opwaarts potentieel is nog altijd extreem hoog", aldus analist Marc Hesselink, die wat kleine aanpassingen in zijn taxaties maakte. Samen met de hogere waarderingen voor sectorgenoten Just Eat en Delivery Hero resulteerde dit in een hoger koersdoel voor Takeaway.com.

Hesselink constateerde dat de groei in alle regio’s hoog blijft, terwijl de onderneming volgens de analist hint op een groeiversnelling van het marktaandeel in Duitsland. Daarvoor zal Takeaway meer investeren in Duitsland in de laatste maanden van het jaar, maar dit wordt volgens ABN AMRO "meer dan gecompenseerd" door de hogere winsten in Nederland.

Tussen 2016 en 2020 voorziet Hesselink een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 39 procent. Daarbij denkt de analist dat Takeaway.com vanaf volgend jaar break-even zal draaien.

Het aandeel Takeaway.com handelde woensdag 5,3 procent hoger op 40,32 euro.

Geef een reactie