fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 4 oktober 2017

Shell annuleert verkoop tweetal dochters

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell en KUFPEC hebben de verkoop van twee Shell-dochterondernemingen geannuleerd. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag voorbeurs.

Shell meldde dat dochteronderneming BG Asia Pacific Holdings en een dochteronderneming van Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company, ofwel KUFPEC, gemeenschappelijk hebben besloten om de eerder overeengekomen verkoop van Shell Integrated Gas Thailand en Thai Energy te annuleren.

Deze twee dochterondernemingen van Shell houden gemeenschappelijk een belang van 22,2 procent in het Bongkot-veld en een vijftal aangrenzende blokken buiten de kust van Thailand. Shell's partners in het veld zijn PTT Exploration & Production en Total met belangen van respectievelijk 44,5 procent en 33,3 procent.

Shell zei dat de twee dochterondernemingen de exploitant van het veld, PTT Exploration & Production, blijven ondersteunen bij de exploitatie en verdere ontwikkeling van Bongkot. Shell Integrated Gas Thailand is tevens van plan deel te nemen aan de komende licentieronde voor de uitbreiding van de Bongkot-consessie.

De Brits-Nederlandse energiereus meldde ondanks de annulering van de verkoop verder goede vorderingen te maken met het desinvesteringsprogramma. Tot dusver desinvesteerde Shell voor meer dan 25 miljard dollar aan bezittingen. Het concern heeft zichzelf ten doel gesteld tussen 2016 en 2018 voor 30 miljard dollar te desinvesteren.

Het aandeel Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 25,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM