--- ---

Ford zet in op groei en kostenbesparingen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 04 oktober 2017

Amerikaanse autoproducent wil in totaal 14 miljard dollar besparen.

(ABM FN-Dow Jones) Ford steekt circa 7 miljard dollar in de ontwikkeling van meer vrachtwagens en sportauto's, terwijl de Amerikaanse autoproducent voor in totaal 14 miljard dollar aan kosten wil besparen. Dit meldde CEO Jim Hackett dinsdag laat tijdens de presentatie van de nieuwe strategie van de op één na grootste autoproducent van de Verenigde Staten.

Hackett meldde versneld te gaan investeren in regio's en productlijnen met een solide groeipotentieel, terwijl het bedrijf zich positioneert voor een toekomst met een focus op elektrische en zelfrijdende auto's.

Daarnaast is de CEO van plan meer te gaan investeren in vrachtwagens met een hogere winstmarge en SUV's om aan de veranderde smaak van consumenten in de Verenigde Staten en in het buitenland te kunnen voldoen.

Ford zal de komende vijf jaar ongeveer een derde van de eerder geplande investeringen in gas- en dieselmotoren, wat neerkomt op circa 500 miljoen dollar per jaar, in auto's investeren die volledig of gedeeltelijk op een batterij draaien. Dit is bovenop de 4 miljard dollar die het bedrijf gaat uitgeven aan de uitbreiding van zijn aanbod in elektrische auto's.

Modernisering en vereenvoudiging van het productaanbod, de fabrieken en het productontwikkelingsproces moet tot kostenbesparingen in de materiaalkosten leiden van 10 miljard dollar en nog eens vier miljard dollar aan ontwikkelingskosten in de komende vijf jaar.

Outlook

Ford herbevestigde de verwachting dat de winst voor belasting in 2018 zal groeien en meldde tevens in januari een nieuwe outlook te presenteren.

Geef een reactie