fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 2 oktober 2017 19:56

Goldman Sachs overweegt handel in cryptomunten

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs overweegt om in de handel in cryptomunten, zoals Bitcoin, te stappen. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van verschillende bronnen.

Indien Goldman Sachs de plannen doorzet, dan zou het de eerste grote Wall Street-bank zijn die serieus met cryptomunten aan de slag gaat.

Vermoedelijk wil de Amerikaanse bank grote beleggers die er over denken een deel van hun vermogen in cryptomunten te steken aan zich binden. Dat zou betekenen dat Goldman Sachs in de toekomst mogelijk een desk krijgt met handelaren en sales-mensen.

Ook kan de bank zo een positie verwerven als er een initial coin offering plaatsvindt. Dergelijke emissies waren de afgelopen drie maanden al goed voor 1,3 miljard dollar, aldus de zakenkrant, en daaraan verdienden de zakenbanken niets, terwijl reguliere beursgangen juist wel lucratief voor ze zijn.

Wel merkte The Wall Street Journal op dat de plannen van Goldman Sachs zich nog in een vroeg stadium bevinden en dat het niet zeker is dat deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, noemde Bitcoin recent nog oplichterij. "Als we een handelaar hadden die handelde in Bitcoin dan zou ik hem direct ontslaan", aldus de bankier, die stelde dat handelen in Bitcoins tegen de regels van de bank is. Daaraan voegde Dimon toe dat de munt wellicht interessant is voor criminelen en voor anderen die proberen hun geld te verbergen.

Een Bitcoin is momenteel 4.388,26 dollar waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

AEX 26 maart 220 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

Bedrijven schrappen massaal dividend | 26 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 mrt 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verrassing in de groeidata van China

26 mrt 15:31 Marco Knulst

DEAD CROSS platina

26 mrt 10:45 Bas Heijink

1e lagere top gevormd