--- ---

Altice USA beslecht conflict met Walt Disney

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 02 oktober 2017

Onenigheid over betaling Disney-kanalen.

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA en The Walt Disney Company hebben zondagavond een voorlopige overeenkomst gesloten om de zenders ESPN, ABC en andere Disney-kanalen beschikbaar te kunnen houden voor miljoenen abonnees in New York. 

Beide bedrijven konden het niet eens worden over hoeveel Altice zou moeten betalen voor de Disney-kanalen. "We hebben inmiddels een voorlopige overeenkomst bereikt en hebben de deadline verschoven om de definitieve voorwaarden vast te leggen", aldus beide bedrijven. 

Het contract tussen Disney en Altice, de op vier na grootste kabelaar in de Verenigde Staten, verliep op zaterdag. 

Volgens de Amerikaanse dochteronderneming van het Europese telcomconcern Altice dreigde Walt Disney al zijn kanalen uit de lucht te halen als Altice niet bereid zou zijn meer te betalen voor de kanalen. Disney wilde honderden miljoenen dollars meer voor de kanalen, onder meer nadat ESPN miljarden zou hebben gestoken in de uitzendrechten voor diverse sporten, aldus Altice.   

Het aandeel Altice USA sloot vrijdag 1,2 procent hoger op 27,31 dollar. 

Geef een reactie